Nasi bungkus

Eens in de zoveel weken kookt Soet n Sout naast het wekelijkse bakken en stomen van diverse sweets en treats een verse, diverse, heerlijke en eerlijke én natuurlijk met oprechte liefde bereide Indische maaltijd. Milieuvriendelijk en traditioneel verpakt in bananenblad: de nasi bungkus. Deze maaltijd is ruim voldoende voor 1 persoon.

Letterlijk vertaald betekent nasi bungkus: verpakte rijst. En dat is het eigenlijk ook. Naast de nasi=witte rijst worden er wat gerechtjes toegevoegd die samen een complete maaltijd vormen. Soet n Sout heeft ook altijd een vegan variant en zal variëren met de inhoud van de nasi bungkus. Zo blijft het altijd een verrassingspakketje totdat het bananenblad wordt opengeklapt.

De nasi bungkus heeft inmiddels haar intrede gedaan op de Lindenmarkt in Amsterdam waar wij 1 zaterdag in de maand met ons Soet n Sout kraampje staan.

Verwarmen van de nasi bungkus  kan in een stoommandje, de stoompan, stoomoven of magnetron. Maar ook in de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie lukt verwarmen prima. En deze maaltijd eten à la Indonesia is uiteraard met de rechterhand als bestek, maar met een lepel e/o vork ook goed hoor 😉

De volgende nasi bungkus ronde zal eind oktober zijn én iig 5 november op de Lindenmarkt in Amsterdam.

Voor contactgegevens ga naar Contact

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing, maar mocht er nu onverhoopt iets tussen zijn gekomen of welke reden je dan ook hebt dat de bestelling moet worden geannuleerd, neem dan gewoon even contact met me op. Samen kijken we naar een gepaste oplossing.

Mocht je nog vragen hebben, willen weten wat de ingrediënten specifiek zijn ivm allergieën of wat dan ook, schroom niet. Daar zijn wij voor.


Op de hoogte blijven? Volg Soet n Sout op Instagram en Facebook