Nasi bungkus

Eens in de zoveel weken kookt Soet n Sout voor de liefhebber een échte Indische maaltijd. Divers, vers, heerlijk en eerlijk. En natuurlijk met het hart bereidt en met de beste ingredienten. Traditioneel verpakt in een bananenblad wat tegelijkertijd zeer milieuvriendelijk is. De nasi bungkus van Soet n Sout is ruim voldoende voor één persoon.

Letterlijk vertaald betekent nasi bungkus: verpakte rijst. Naast de nasi (=witte rijst) worden er wat verschillende gerechtjes toegevoegd die samen een complete maaltijd vormen. Maar het kan ook zomaar een nasi kuning zijn of een nasi uduk, nasi kebuli, nasi goreng e.d. Naast de nasi bungkus met kip, rund of varken is een vega(n) variant op aanvraag natuurlijk ook mogelijk. De keuze zal altijd zijn: classic of gentle. Oftewel met gebruik van lombok e/o rawit of minimaal gebruik. En zonder enige vorm van pittigheid is mogelijk.

Verwarmen van de nasi bungkus  kan zowel in de (stoom)oven als in de magnetron

  • In de oven: hetelucht 170 graden voorverwarmen, de nasi bungkus in een ovenschaal doen en afdekken met aluminiumfolie verwarmen voor ca 20-30 min.
  • In de magnetron: leg de nasi bungkus op een bord en verwarm het net zoals je normaal je maaltijd verwarmd
  • Dmv stoom: stoompan of stoomoven

Het bananenblad laat je zitten. Je hoeft de nasi bungkus na het opwarmen alleen op je bord te doen, de prikkertjes te verwijderen en het bananenblad open te klappen. Selamat makan!

Niet gelijk dezelfe pick-up dag eten? Dat kan. Bewaar het pakketje in de koelkast voor max 1-2 dagen.

De nasi bungkus dagen zullen via sociaal media (instagram en facebook) bekend worden gemaakt.


Op de hoogte blijven? Volg Soet n Sout op Instagram en Facebook